Sončna elektrarna Ljubljana PV System Profile
Location:Ljubljana, Slovenia
Operator:Eso inženiring d.o.o.
Commissioning:7/12/2011
PV system power:4.200 kWp
Annual Production:approx. 4,494 kWh (1,070 kWh/kWp)
CO2 avoided:Approx. 2.1 tons per annum
Modules:Hyundai HiS-S203SF
Communication:Sunny WebBox mit Bluetooth
Inverter:Sunny Boy 4000TL-20

Description:


Sončna elektrarna na strehi zasebne hiše. Elektrarno sestavlja 22 fotonapetosnih modulov Hyundai HIS-S z močjo 203Wp in skupno močjo 4,46 kWp. Moduli so vezani v dva neodvisna niza sestavljena iz 10 in 12 modulov. Omrežni pretvornik je znamke SMA, model Sunny boy 4000TL, ki je brez transformatorja in dosega izkoristek 97%. Priklop na javno omrežje je enofazni. Največja moč razsmernika je 4200 W na DC strani in 4060 W na AC strani. Malenkost predimenzionirana moč fotonapetostnega generatorja omogoča boljšo izrabo in boljši izkoristek razsmernika. Razsmernik je montiran v garaži na severni strani hiše zaradi enostavnega dostopa in optimalnih temperaturnih pogojev.

Zaradi delnega senčenja različnih ovir (drevo, ciprese, frčada) je elektrarna izvedena z razsmernikom, ki omogoča optimirano delovanje dveh neodvisnih fotonapetosnih nizov. Dodatna izboljšava, ki prinaša bistveno prednost v omenjenih pogojih delovanja je algoritem OptiTrack Global Peak, ki prepoznava delno osenčenost niza in izboljša delovanje MPPT algoritma.

Vse inštalacije v objektu so bile izvedene po obstoječih inštalacijskih vodih, števec oddane energije v elektrodistribucijsko omrežje pa smo vgradili v obstoječo omarico zraven števca porabljene energije za gospodinjstvo.

Če iščete izvajalca izkušenega podjetja, ki bo k vašemu projektu pristopil individualno z razumevanjem potreb zasebnega investitorja, ter strokovnim pristopom pri načrtovanju elektrarne se obrnite na Eso inženiring d.o.o.
Loading © 2023 SMA Solar Technology AG   |   Home   |   Information   |   User manuals   |   FAQ   |   Terms of Use   |   Data protection declaration   |   Legal Notice